Skrevet af: Lead Supply A/S
Kviklån
OBS: Vi anbefaler at finde et alternativ til kviklån. Kviklån er et dyrt lån.
Har du en uventet udgift eller mangler du penge? Så er et kviklån en dårlig løsning for dig. Et kviklån kan optages med det samme og har en meget kort udbetalingstid.
Det kan være svært at finde det bedste lån til dig i junglen af kviklån på nettet.
Der kan ovenikøbet også være mange faldgruber, når du skal optage et lån. Du skal også være opmærksom på, at kviklån kun er en kortsigtet løsning, og at der også findes bedre alternativer til kviklån online.
Vi forsøger derfor at gøre dig klogere på kviklån her på siden, hvor vi bl.a viser dig:
- Hvordan du finder det bedste lån
- Hvordan du ansøger om et lån
- En oversigt over lån
Vil du have mere information om at optage et kviklån? Så læs med her og find det bedste lån for dig.
Hvad er et kviklån?
Kviklån er inden for de seneste år blevet meget populært for mange, idet du kan få penge på kontoen forholdsvist hurtigt og låneprocessen er meget ligetil. Et kviklån er for dig, der har brug for penge lige nu og her. Med et kviklån får du lånet udbetalt efter kort tid.
Ofte er et kviklån et mindre beløb, idet det kan bruges som forbrugslån og i akutte situationer. Her er løbetiden også ofte noget kortere, end ved større lån.
Kviklån oversigt
Vi har samlet dig en oversigt over alle de muligheder du har, når du vil tage et kviklån. Vi anbefaler at du læser denne side grundigt igennem, før du fuldføre et eventuelt lån. Det gør vi, da der er mange ulemper ved et kviklån, som vi fortælle om her. Heldigvis er der gode alternativer til et kviklån, som vi også fortæller om her.
Hvis du stadig vil tage et kviklån, har vi sørget for at give dig et overblik over de muligheder du har. Her skal du især være opmærksom på 4 ting:
- Løbetiden
- ÅOP’en
- Den månedlige ydelse
- Den samlede omkostning
Ved at tage højde for disse 4 faktorer, kan du sikre dig at finde det lån der har de bedste betingelser for dig.
Kviklån uden kreditvurdering?
Kviklån uden kreditvurdering findes ikke. Når du skal optage et lån online eller i banken, er låneudbyderen nødt til at være sikker på, at du er i stand til at betale pengene tilbage til dem igen, når løbetiden er gået. Derfor bliver der lavet en kreditvurdering af dig. En kreditvurdering er en kort undersøgelse af din økonomi herunder blandt andet:
- Tidligere lån
- Gæld
- Indkomst
- Om du er registreret i RKI
Med disse informationer kan låneudbyderen tjekke, om du normal vis vil kunne betale pengene tilbage til dem igen. Derfor må du ikke være registreret i RKI.
Selvom kviklån ofte kun er mindre beløb, kan det ikke lade sig gøre at få et kviklån uden kreditvurdering. Låneudbyderen skal altid vide hvordan din økonomiske situation ser ud, før de låner dig pengene. Kreditvurderingen går forholdsvist hurtigt. Det gør den, fordi du underskriver med NemID, og låneudbyderen kan gennem dit skatteregister få alle de nødvendige oplysninger på forholdsvis kort tid.
Kviklån renter
Når du leder efter dit næste kviklån, er renten ofte det første du skal kigge efter. Alle vil selvfølgelig gerne have en lav rente, når de låner. Renten er den procentdel af lånebeløbet, som du skal betale tilbage hver måned oveni afdraget. Det er derfor vigtigt, at du har råd til at kunne betale dette beløb, hver måned. Sørg derfor for at finde ud af dine udgifter og dit månedlige rådighedsbeløb, så du ikke ender med at skulle betale en rente, der er for høj til dit budget.
De fleste renter på kviklån er dog meget høje og er derfor dyrere end ved andre lån. Renten varierer en del på de forskellige lån, og den kan også variere fra person til person. Den kan eksempelvis være højere ved en person der har en lav kreditscore, idet låneudbyderen derfor skal have en ekstra sikkerhed, så de ved, at de får pengene tilbage igen.
Typiske kviklån renter kan se sådan her ud:
Beløb | Løbetid | Rente |
---|---|---|
5000 kr. | 4 mdr. | 9,5 % |
10.000 kr. | 8 mdr. | 6,3 % |
20.000 kr. | 1 år | 5,2 % |
30.000 kr. | 2 år | 7,3 % |
Renterne på kviklån er altså også meget forskellige, alt efter hvor lang løbetiden er og hvor stort beløbet er. Nogle gange kan det betale sig at låne flere penge, hvis så løbetiden er længere og renten lavere. Vi fraråder dog at låne flere penge, end du har behov for. Sørg i stedet for at sammenligne lånenes priser og derigennem vælge den bedste løsning til dig.
Billigste kviklån med ÅOP?
Der findes mange kviklån online, så det kan virke uoverskueligt at finde det billigste kviklån. Der er dog nogle faktorer som du kan kigge nærmere på, når du skal vurdere hvor billigt et kviklån er. Det oplagte er at kigge på renten. Renten kan spænde helt fra 5 til 25 procent. Det er altså det første, du skal kigge på, men det er også vigtigt at se på de ekstra omkostninger.
Ekstraomkostninger ved kviklån kan være:
- Indfrielsesgebyrer
- Faktureringsgebyrer
- Stiftelsesomkostninger
- Ekspeditionsgebyrer
Alle disse omkostninger og gebyrer skal altså medregnes i den samlede omkostning for lånet. Dette kaldes ÅOP og står for den årlige omkostningsprocent.
Det er vigtigt at tænke over at ÅOP er de årlige omkostninger, og de fleste kviklån har en løbetid, der er under et år. Så vær påpasselig med at bruge ÅOP som beregning af de samlede omkostninger ved kviklån, der har under et års løbetid.
Sammenlign kviklån nu
Sammenlign kviklån og find det bedste lån. Ved at stille de forskellige lån op mod hinanden, kan du bedre finde det lån, der har den laveste rente og ÅOP. Her på siden kan du sammenligne de forskellige kviklån med hinanden, så du kan finde det lån, der passer bedst til dig.
Det skal du kigge på ved sammenligningen af kviklån:
1. Beløbet
Da kviklån ofte skal bruges akut og til uforudsete udgifter eller til forbrug, er det typisk mindre beløb der er tale om. Beløbene spænder dog stadig bredt, og du kan eksempelvis låne helt ned til 5000 kr. og op til 60.0000 kr. Sørg for at finde det beløb, som passer til dit behov og sørg for, at det ikke er mere end lige netop dét.
2. Løbetiden
Det er vigtigt at kigge grundigt på løbetiden, når du skal sammenligne de forskellige lån med hinanden. Løbetiden kan nemlig have stor indflydelse på hvor hurtigt du kan betale pengene tilbage igen og hvor dyrt det bliver. Hvis du vælger en længere løbetid, vil du have længere tid til at betale tilbage. Men her er der er samtidigt også længere tid til at du er gældfri igen. De fleste kviklån har en kort løbetid – ofte blot nogle måneder. Andre lån kan have op til 20 års løbetid. Den korte løbetid gør at du hurtigere kan komme af med din gæld igen, men det gør også, at renten er højere.
3. Renten
Du skal være ekstra opmærksom, når du sammenligner renter, da renten ofte er højere ved kviklån end ved andre former for lån. Med en sammenligning kan du finde den gennemsnitlige rente og på den måde vide, at du ikke betaler for meget i rente. Renten er den vigtigste indikator på hvor meget lånet kommer til at koste dig. Husk dog at renten i sig selv ikke er den eneste omkostning ved lånet. Der findes også andre gebyrer, som du skal være opmærksom på.
Det gælder altså om at samle alle disse faktorer, så du kan få et overblik over, hvilket lån der passer bedst til dig. Når du skal sammenligne de forskellige lån med hinanden, kan du også bruge en kviklån beregner. Denne kan vise dig forholdet mellem beløb, løbetid og rente.
Brug en låneberegner til dit kviklån
Med en låneberegner kan du beregne, hvor meget du skal betale af på dit lån hver måned i forhold til den nævnte rente. Hvis du allerede har et lån, kan du regne ud, hvad det kommer til at koste dig i løbetidens periode, og hvor meget du mangler at betale af på dit lån.
En typisk låneberegner er baseret på fire parametre, som du skal taste ind:
- Den månedlige rentesats
- Beløbets størrelse
- Lånets løbetid
- Stiftelsesomkostninger ved opstarten
Med al denne info beregner låneberegneren, hvad du kommer til at betale med alle faktorerne in mente. Vi anbefaler at du gør dette med flere kviklån. Så får du en bedre oversigt over hvilket lån der er bedst for dig. Dog vil du få bedre betingelser ved at vælge et andet lån end kviklån, da dette lån har dårlige betingelser.
Fordele og ulemper ved kviklån
Der er både fordele og ulemper ved at optage et kviklån. Selvom du skal bruge pengene lige nu, er det vigtigt at du sætter dig ordentligt ind i både fordele og ulemper ved et kviklån. På den måde undgår du at skylde penge, som du ikke har i sidste ende.
Fordele:
- Ansøgningsprocessen er ligetil og enkel
Ulemper:
- Kviklånets renter er typisk noget højere, end ved andre lån
- Hastigheden kan gøre at du ikke har sat dig ordentligt nok ind i tingene
- Løbetiden er kortere end ved andre typer af lån
Alternativer til kviklån
Flere større banker og låneudbydere tilbyder ikke kviklån, da det ofte kan ses som en meget kortsigtet løsning med høje renter. Men der findes også alternativer til kviklån, som kan mange af de samme ting og som gør, at du som låntager er bedre stillet.
Forbrugslån
Du kan eksempelvis tage et forbrugslån, der hos mange låneudbydere også har en hurtig udbetaling og endda også udbetaling samme dag. Her kan du ofte låne et større beløb, end du kan ved et kviklån – og renten er typisk også lidt lavere. Til gengæld kan kravene godt være en smule højere. Det kan for eksempel være, at du som låntager skal have en god stabil indkomst og ikke have gældsposter fra tidligere lån.
Kassekredit
Du kan også vælge at tage en kassekredit i banken, hvor du kan låne ekstra beløb på din egen konto ved at trække over. På den måde kan du også have pengene med det samme og låne små beløb, der kan bruges til uforudsete udgifter.
Underskriv dit kviklån med NemID
En af de helt store fordele ved at låne penge online i dag er, at det går hurtig, og at det er nemt. En stor grund til at det er blevet hurtigt at ansøge online er, at du kan underskrive med NemID. Når du gør det, bliver dine skatteoplysninger og personlige oplysninger sendt direkte til låneudbyderen. På den måde undgår du en masse papirarbejde og sikkerheden er bedre.
Hvis du skulle sende dine dokumenter, kunne de nemt ende i de forkerte hænder. Med NemID er dine oplysninger krypteret, så de kun bliver vist til den rette låneudbyder. NemID er samtidig med til at gøre ansøgningsprocessen hurtig. Typisk går der kort tid fra at du ansøger om lånet, til at du får den endelige svar.
Sammenlignet med traditionelle banklån, er et online kviklån både hurtigere, nemmere og mere tilgængeligt. Det er nogle af de faktorer, der tiltrækker danskerne til at låne online fremfor i banken.

Kviklån og alternative lån i Danmark
Der findes utallige forskellige låneudbydere online i Danmark. Det er ikke alle der tilbyder kviklån, men de fleste har alternativer til kviklånet. Det kan være svært at finde en låneudbyder, der har lige præcis det lån, som passer til dine behov. Vi har her samlet et udsnit af de mest populære låneudbydere af kviklån, så du kan få det fulde overblik over de muligheder der findes.
LånLet
Med LånLet kan du ansøge om lån mellem 10.000 kr. og 50.000 kr. nu og allerede få pengene om 10 minutter. Det gælder, hvis du ansøger om et lån i deres ekspeditionstid, som ligger alle dage mellem kl. 8 og kl. 19.
LånLet foretager en gennemgående kreditvurdering, så de kan sikre sig, at de får deres penge til tiden. På den måde sikrer de sig også, at du ikke låner penge, som du ikke kan betale tilbage igen. Det hele foregår altså på ansvarlig vis – både for dig og for LånLet. Det kan også betyde, at du ikke vil blive godkendt.
De tre fordele ved at tage et lån med LånLet er: du får svar med det samme, du får hurtig udbetaling og det er sikkert. Sikkerheden kommer idet alle ansøgningerne bliver krypteret, så uvedkommende ikke kan få adgang til dine oplysninger. Så er du sikker på, at dine personlige oplysninger bliver behandlet med stor fortrolighed.
LendMe
LendMe er en af Danmarks største låneformidlere, hvor du kan få tilbud fra mange banker på én gang – helt op til 500.000 kroner. LendMe samarbejder nemlig med mange danske banker online. Her kan du også sammenligne de forskellige låneudbydere og deres lån med hinanden, så du nemt kan finde det bedste lån til dig.
LendMe har også en god kundeservice, som du kan kontakte hvis du har spørgsmål til lånet eller låneprocessen. Du kan kontakte dem alle hverdage. LendMe har desuden også gode anmeldelser på Trustpilot af deres kunder og låntagere.
Hos LendMe er det også muligt at låne forbrugslån, hvis du gerne vil låne til et større beløb end ved et kviklån.
Ansøg om et kviklån i 3 trin
- Undersøg mulighederne
Der findes mange forskellige kviklån på markedet, så det er vigtigt at du sætter dig ind i mulighederne, inden du låner.
- Ansøg dit valgte kviklån
Når du har fundet det kviklån der passer bedst til dig i forhold til beløb, løbetid og rente, er det næste sted at ansøge om lånet. Alt du skal gøre, er blot at udfylde formularen og underskrive med dit NemID. Så bliver alle dine informationer sendt til låneudbyderen. Du vil typisk få svar på låneansøgningen efter kort tid.
- Få pengene på din konto
Fordi du ansøger om et kviklån, får du pengene i hånden efter kort tid. Ofte vil der være tale om nogle timer.
Sammenlign dine muligheder for kviklån her på siden, og find det lån der passer bedst til dine behov.
Spørgsmål og svar om kviklån
De fleste kviklån kommer med en forholdsvis høj rente, fordi de til gengæld har en kort udbetalingstid og ansøgningsproces. Derfor bliver renten også højere og på den måde dyrere. Det kan dog godt lade sig gøre at finde et kviklån med lav rente fra 7-10%. Her gælder det igen om at sammenligne de forskellige lån med hinanden.
Hold særligt øje med renterne og ÅOP, da disse tal fortæller dig om lånets pris. Sørg altid for at undersøge det med småt, inden du optager lånet, så du undgår ubehagelige overraskelser.
En kassekredit er et mindre lån du foretager i en bank eller online. Meningen med en kassekredit gennem banken er, at du kan trække din konto over med et aftalt beløb, og du vil altså derfor have et ekstra beløb til rådighed.
En kassekredit kan i mange sammenhænge minde om et kviklån, idet du allerede har pengene på din konto – hvis du har lavet en kassekreditaftale med en bank.
Et kviklån adskiller sig dog fra kassekredit i den forstand, at løbetiden er kort og fastsat fra start. En kassekredit er typisk fleksibel med en ubegrænset løbetid.
Enkelte låneudbydere af kviklån giver dig mulighed for at låne penge alle dage – også i weekenderne. Så kan du ansøge om et lån om lørdagen eller søndagen, og få pengene inden for kort tid.
Du skal dog være opmærksom på at udbetalingstiden kan være afhængig af samarbejdet mellem din bank og udbyderens bank, da der er kan være en forsinkelse i transaktionen. Din bank foretager muligvis først transaktioner på bankdage, hvis det er fra en anden bank. Så det er ikke altid at du kan få pengene udbetalt i weekenden. Du skal også være opmærksom på at udbetalingstiden afhænger af hvornår på dagen du ansøger.